Rondleiding door park, tuin & koetshuis Voorstonden

Wilt u wandelen in de tuinen van Huis Voorstonden? Op afspraak kunt u met een groep tot maximaal 25 mensen op vrijdag of zaterdag een uitgebreide rondleiding met persoonlijke verhalen krijgen door de romantische tuin en in het historische koetshuis met onder andere een fraaie oude paardestal.
De wandeling behelst in ieder geval een inleiding in de koetsenzaal, een blik op de moestuin, een rondgang langs de zeer bijzondere bomen, toegang tot de historische kassen, de geometrische (Franse) zuidtuin, en een tocht door het privégedeelte van het (Engelse) park met grote rhododendronpartijen. U komt onderweg veel water tegen, steekt meerdere bruggen over, en de wandeling voert ook langs een markant element in het landschap dat een erfenis is uit de tweede wereldoorlog. Iedere deelnemer ontvangt een gekleurde plattegrond met informatie.

BijzondereBomenSHoewel Voorstonden in alle seizoenen prachtig is, zijn rondleidingen in april, mei en juni het meest spectaculair vanwege de vele stinzeflora en daarna de bloeiende rhododendrons, en in september en oktober het meest schilderachtig door de oogst en de kleur van het licht.

Op verzoek is het mogelijk de inleiding/wandeling/toelichting te combineren met een ontvangst in de oude keuken in het souterrain van het huis. Bijvoorbeeld met koffie, thee en verschillende taarten, indien het seizoen dat toelaat gemaakt met vruchten uit eigen boomgaard.

Prijzen en bijzonderheden: klik hier

Uitgebreide rondleiding door Iona Hoogenberk, ‘geboren en getogen op Voorstonden’, tot 25 personen, inclusief parkeren en plattegrond: €125

Ontvangst in het souterrain van Huis Voorstonden, bijvoorbeeld met een buffet van koffie, thee en verschillende taarten, alles biologisch, voor €5 per persoon; of als afternoon tea (inclusief hartige taart en scones) voor €10 per persoon; er kan ook glutenvrij en/of suikervrij en/of zuivelvrij voor u gebakken worden.

designCIA

EigenTaartenS
GroepMoestuinS